Ирландско задушено с овнешко месо
Sauteed Irish Mutton
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Ирландско задушено с овнешко месо

Ирландско задушено с овнешко месо

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494724k
Ирландско задушено с овнешко месо1 / 2
27/09/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4-5
"Не сте опитвали овнешко? Голяма грешка, която веднага ще поправим"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете не много тлъсто овнешко. Ако има много излишна мазнина я изрежете. Месото нарежете на кубчета с големина около 5 сантиметра. Овкусете го със сол и черен пипер.

Подредете един пласт от месото на дъното на тенджера с дебело дъно. Отгоре поставете с нарязан на филии лук. Покрийте с 1 ред картофи и моркови, предварително обелени и нарязани на филии. Повторете до изчерпване на продуктите, като завършите с ред картофи.

Поръсете продуктите с мащерка и магданоз и налейте гореща вода, колкото да ги покриете. Кипнете и задушавайте 100-120 минути на тих огън. Добре е от време на време да разтърсвате тенджерата за да не загори месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
31
21
10
Дай твоята оценка: