Агнешка дреболия с пресен лук на фурна
Oven Baked Lamb Offal with Onions
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Агнешка дреболия с пресен лук на фурна

Агнешка дреболия с пресен лук на фурна

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k5k
Агнешка дреболия с пресен лук на фурна1 / 2
19/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции5
"Не жалете зеления лук и червеното вино - така агнешките дреболийки са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг.
  • мазнина - 170 мл.
  • зелен лук - 5 - 6 връзки
  • сол - 3 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • червен пипер - 2 гр.
  • чушки - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Използва се агнешка червена карантия (черен дроб, бъбречета, момици и др. ) Дреболията се измива в студена вода и се нарязва, слага се в тавичка или глинен гювеч заедно с мазнината.

Прибавят се връзките пресен лук изчистен и нарязан на дребно и чушките – цели.

Когато месото и лукът омекнат, прибавят се солта, чер и червен пипер, разбъркват се и се заливат с чаша бульон или гореща вода и отново се слагат във фурната, докато ястието стане напълно готово.

Поднася се с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: