Козуначени кифли с мас в хлебопекарна

15/10/2020
Приготвяне120 мин.
Готвене30 мин.
Общо150 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо82
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кифлички

Начин на приготвяне

Сложете всички продукти в посочения ред - първо всички течни съставки, сухи, брашно и отгоре натрошете маята. Задайте програма тесто и оставете хлебопекарната да приключи с работата. При мен тази програма отнема 1. 5 часа.

Извадете готовото тесто и разделете на топки от по 100 г. Всяка разточете на елипса. Намажете с меката свинска мас и завийте на кифличка или оформете, както ви харесва.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние. Оставете ги за половин час на топло.

Намажете кифличките с разбития жълтък, олио и прясно мляко. Печете в загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Козуначените кифли с мас в хлебопекарна са готови.

Стилна голяма бамбукова купа 25 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Стилна голяма бамбукова купа 25 см
29.99 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа с удобни размери може да помогне в поднасянето на основни, сладкиши, плодове. Качествена, стилна, лека и практична. Купата от бамбук се поддържа лесно и същевременно е ценен помощник за всяка домакиня.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар