Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Френски сос с масло и скариди

Френски сос с масло и скариди

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6468k2k3k3
Френски сос с масло и скариди2 / 2
20/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Невероятен френски сос със скариди и масло - сервира се веднага, щом стане готов и е просто неповторим"

Необходими Продукти

  • чесън - 4 скилидки, смлени
  • шалот - 1 среден, нарязан ситно
  • лют червен пипер - 1/4 ч.л.
  • скариди - 650 г обелени
  • масло - 160 г /несолено/
  • сол
  • черен пипер - прясно смлян, на вкус
  • лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
  • лимонова кора - 2 ч.л.
  • зелени билки - мащерка, магданоз, или лимонова трева обилно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за френски сос с масло и скариди е добре да се съобразите с няколко неща при подготовката, а именно качеството на скаридите на виното и подправките.

Подготовката е лесна! Предпочитам прясно смлян черен пипер за тази рецепта.

Хубаво сухо бяло вино, като совиньон блан или пино гриджо.

Люспи от червен пипер - за да добавите само дискретна лютивина и цвят към нашето ястие, не се колебайте да пропуснете, ако не ви допада.

Лимонов сок - Пресният винаги е най-добър! Сокът от около 1 лимон.

Магданоз - прясно нарязан фино, да се поръси обилно отгоре, или други зеленини.

Винаги се изкушавам да добавям и чери доматче дори само едно за контраст. Вие можете да не го правите.

Разтопете масло в голям тиган на умерен огън. Добавете чесън, лук шалот и люспи от червен пипер и гответе, като разбърквате често, докато за ухае, около 2 минути.

Добавете скариди, като ги подправете със сол и черен пипер на вкус. Гответе, като разбърквате от време на време, около 3-4 минути.

Разбъркайте магданоза (или друго, аз ползвах лимонова трева), лимоновия сок и лимоновата кора.

Сервирайте френския сос веднага. Насладете се!

Френският сос с масло се сервира със скариди , бяла риба и бяло пилешко месо . Най вкусен е със скариди! Това е много универсален сос , който подхожда на всяко филе от риба или не мазно месо . Най популярен е в комбинация със скариди и риба (бяла ).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина
Николина
Ще го сготвя
19.12.2023 12:19
Admin
Admin
Добавих маслото към рецептата, а може ли малко разяснение към какви рецепти се сервира този сос. Добре е потребителите да знаят
14.03.2021 14:16
1
1
Покажи всички подкоментари
Ivelina
Ivelina
Пропусна ла съм количество на масло , около 160 г несолено масло ! Има два варианта, според големината на скаридите.Единият добавяме виното към лукът. Когато виното се намали наполовина, добавете изстискан лимон,(по желание лъжица сметана) и разбъркайте. След това добавете маслото да се разтопи и скаридите , като бъркате непрекъснато.След това сервирайте !
21.10.2020 10:56