Домашни телешки наденички

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3502k1k7003
Домашни телешки наденички
Снимка: Аника Войт
1 / 3
22/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне70 мин.
Общо70 мин.
"По-вкусни от домашните телешки наденички едва ли ще откриете, а и защо да търсите, щом имате тази рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе месото за смилане. Нарежете го на по малки парчета и огледайте за жили, ципи и сухожилия, който отрежете изхвърлете.

Към прясно смляното месо се добавят подправките.

Омесваме телешката кайма много добре. Покриваме съда със стреч фолио и прибираме на тъмно и хладно място.

Така престоява 24 часа, като през това време периодично размесваме отново каймата.

Накиснете говеждите черва в съд с топла вода.

Ред е да напълним и телешките наденички. За целта използваме специална машина.

Червата може предварително да отрежете на еднакви размери или ако имате повече опит при самото пълнене, да ги превъртате на всеки 20 см.

Готовите домашни телешки наденички надупчете с карфичка, за да излезе излишният въздух от тях.

Завържете стегнато и опънете на хладно и проветриво място. Всеки ден ги преточвайте с точилка или бирена бутилка.

След седмица са готови за консумация.

Може да консумирате домашните телешки наденички изпечени на фурна, скара или тиган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: