Пълнена патица с ябълки
Patka punjena jabukama

Пълнена патица с ябълки

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2643k6862k1
Пълнена патица с ябълки
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
21/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Класическо, изискано и вкусно - рецепта за пълнена патица с ябълки, която с огромно желание бихме опитали"

Необходими Продукти

  • патица - 2.400 г
  • селски ябълки - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 1//2 ч.л.
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патицата, ако е необходимо, се почиства от малките перца, като най-лесно става с горелка. Измива се и се посолява.

Ябълките се обелват и нарязват на кубчета. Посоляват се и се смесват със зрънца черен пипер.

Патицата се напълва с ябълките и отвора се зашива с памучен конец.

Цялата патица хубаво се обтрива с пиперите и се поставя в тава.

На дъното на тавата се излива 1 ч.ч. вода и тавата се покрива плътно с алуминиево фолио.

Патицата се пече в предварително загрята фурна на 170 градуса 90 минути.

Картофите се обелват и нарязват на ивици и се овкусяват със сол и смлян черен пипер.

Фолиото се отстранява внимателно и в мазнината, която се е получила при печенето на вкусната пълнена патица, се поставят картофите.

Тавата отново се завива с фолио и печенето продължава още 40-45 минути.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: