Диетична гъбена супа

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
5703k1k1k8
Диетична гъбена супа
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
24/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на диетичната гъбена супа, най-напред се захващаме със зеленчуците. Те се нарязват на кубчета, а зелето на лентички.

В сгорещено олио се запържва лукът, заедно с моркова, и съвсем скоро след това се прибавят и гъбите.

Като се запържат и те, се прибавя около 1 к.л. сол, разбърква се и се похлупва тенджерата с капак. Оставя се за не повече от 1 минута, докато гъбите си пуснат вода и се маха капакът.

Прибавят се картофите и зелето и се наливат 4-5 чаши вода.

Когато водата заври, се слага грахът заедно с доматеното пюре и подправките.

Гъбената супа се оставя на слаб огън до пълното сваряване на всички зеленчуци.

Когато диетичната супа е готова, се поръсва с малко наситнен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: