gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко Варено»Телешко варено класическа рецепта

Телешко варено класическа рецепта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3123k
Телешко варено класическа рецепта
Снимка: Stoevmobile
1 / 5
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции3
"За приготвянето на класическо телешко варено ви трябва прясно телешко месо, картофи и любов. Останалите съставки може да откриете в рецептата"

Необходими Продукти

  • телешко месо - гърди 700 гр.
  • олио - 1 с. л.
  • лук - 50 гр.
  • сол - 4 ч. л.
  • моркови - 100 гр.
  • магданоз - 10 гр.
  • целина - 30 гр.
  • корени - от магданоз 1 бр.
  • домати - 100 гр.
  • черен пипер - 1 гр.
  • картофи - 250 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките гърди се поставят в подходящ съд, заливат се с 6 чаши гореща вода, посоляват се. Добавя се корен магданоз и се вари на слаб огън, като постоянно се отпенва.

Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява и се нарязва на по - едри парчета.

В горещия бульон се прибавят нарязаните на кръгчета моркови и целината, а 10 минути след като кипнат, се добавят картофите, нарязани на кубчета, доматите, срязани на четвъртинки, и обезкостеното месо.

След сваряването на картофите яденето се смъква от огъня, добавя му се черен пипер и се посолява при нужда.

При сервиране телешкото варено се посипва със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 16
4 8
3 2
2 3
1 0
Дай твоята оценка: