gotvach.bg»Рецепти»Пица»Лимецова пица с четири сирена

Лимецова пица с четири сирена

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5523k2k2k7
Лимецова пица с четири сирена
Снимка: Мария Божилова
1 / 6
25/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
140 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
160 мин.
Порции
3
"Всеки семеен уикенд у дома трябва да се отбелязва подобащао - с вкусна лимецова пица например"

Необходими Продукти

  • домашен квас - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • топла вода - 250 мл
  • лимецово брашно - 400 г
  • зехтин - 100 мл за соса + 3 с.л. за тестото
  • моцарела - 300 г щафета
  • моцарела - 150 г пушена, шафета
  • пресен кашкавал - 100 г
  • сирене - 100 г
  • рикота - 250 г
  • червен пипер - 2 с.л.
  • чесън - на прах
  • босилек - сух
  • риган - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Апетитна лимецова пица с четири сирена.

Квасът се разбърква с топлата вода.

Прибавя се захарта и солта.

Разбърква се много добре и се оставя за 30 мин., за да шупне.

След шупване на кваса, сместа се изсипва в брашното.

Замесва се меко тесто за пица, като се прибавя периодично зехтина.

Тестото се слага в набрашнена купа, завива се с фолио и се оставя за 1 час, за да удвои обема си.

След като втаса, тестото се разделя на три части.

Всяка част се разточва върху набрашнена повърхност.

Слага се в предварително намазана със зехтин тава за домашна пица.

Зехтинът за сос - 100 мл, с червения пипер се разбъркват с пасатор.

След като се постави в тавата, пицата се намазва със соса от зехтин и червен пипер.

Поръсва се с чесън на прах.

Отгоре се нарежда натрошеното сирене и рикота.

Моцарелата се нарязва на кръгчета и се нарежда по края.

В средата се слага настърган на едро кашкавал.

Поръсва се с босилек и риган.

Печем пицата със сирена в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато краищата на пицата се изпекат до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: