Парени понички

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
340
2k
664
534
1
Парени понички
Снимка: Ася Заевска
1 / 4
26/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Сготви20 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"За парените понички гласуваме с две ръце, щом ни питате какво искаме за закуска днес"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.

Разтопете маслото в млякото (на среден огън), добавете и карамфила.

Снемете от огъня, извадете зрънцата и започнете да добавяте на части към брашното.

Постепенно замесете меко тесто. Оставете го да си почине 30 мин.

Разделете тестото на 12 топчици.

Всяка топчица разтегнете, сложете в средата 1 ч.л. от сладкото, затворете и отново оформете на топче.

Така приготвени, подредете поничките в предварително намаслена и поръсена със захар тенджера/тава и добавете хладка вода (водата трябва да покрива поничките ~ 1 см.).

Захлупете и оставете на слаб огън за 20-25 мин или до готовност на парените понички.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: