Парени понички

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
318
2k
609
443
26/10/2020
"За парените понички гласуваме с две ръце, щом ни питате какво искаме за закуска днес"
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо189
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа брашното, захарта и бакпулвера.

Разтопете маслото в млякото (на среден огън), добавете и карамфила.

Снемете от огъня, извадете зрънцата и започнете да добавяте на части към брашното.

Постепенно замесете меко тесто. Оставете го да си почине 30 мин.

Разделете тестото на 12 топчици.

Всяка топчица разтегнете, сложете в средата 1 ч.л. от сладкото, затворете и отново оформете на топче.

Така приготвени, подредете поничките в предварително намаслена и поръсена със захар тенджера/тава и добавете хладка вода (водата трябва да покрива поничките ~ 1 см.).

Захлупете и оставете на слаб огън за 20-25 мин или до готовност на парените понички.

Донът мейкър за пухкави понички
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Донът мейкър за пухкави понички
12.00 лв.
Виж ››

Донът мейкър или уред за приготвяне на понички. От вас се иска единствено да приготвите желаната сладка или солена смес за вашите донъти. Донът мейкъра ще свърши всички останало.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар