gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Ризото»Ризото с манатарки и сушени домати

Ризото с манатарки и сушени домати

НикиНики
Мастър Шеф
7596k3k3k3
Ризото с манатарки и сушени домати
Снимка: Ники
1 / 3
28/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Ризото с манатарки, което винаги ще заема специално място в сърцето и на трапезата ви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Манатарките заливаме с 1 л топла вода и оставяме за около 30 минути.

Ориза почистваме и измиваме. След като манатарките набъбнат, ги оцеждаме от водата и ги задушаваме за 2-3 минути в 3 с.л. масло.

В останалото масло запържваме нарязаните на ситно лук и чесън.

Добавяме ориза и накрая манатарките. Добавяме виното, щом се изпари, наливаме поетапно от водата, в която сме киснали манатарките, и така, докато свърши гъбения бульон.

Бекона нарязваме на кубчета и запържваме заедно с предварително накиснатите сушени домати.

Яйцата ги изпържваме в нагорещен тиган, а чери доматките задушаваме в мазнина с малко риган.

В чиния слагаме част от ризотото, малко от плънката с бекон и сушени домати.

Слагаме едното яйце и част от чери доматките.

Поръсваме с черен пипер.

Поднасяме ризото с манатарки и сушени домати с чаша вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: