Овесена каша с тиква

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
317
2k
1k
600
3
28/10/2020
"Лек, здравословен обяд или вечеря от овесена каша с тиква - може би не сте се сещали да опитате нещо подобно досега"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо474
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • овесени ядки - 2 ч.ч. ( финни)
  • тиква - 80 г
  • ябълка - 1 бр.
  • вода - 4 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • индийско орехче - на вкус
  • мента - суха на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете тиквата и една ябълка. С помощта на ренде ги настържете на ситно.

Загрейте водата и щом започне да кипи, намалете котлона. Добавете в нея овесените ядки и настърганите зеленчуци.

Поставете капака на съда и гответе за около 20-30 минути.

Ако овесената каша има нужда от допълнително вода, долейте ѝ.

Минути преди да е готова овесената каша с тиква, добавете сол на вкус, индийско орехче и малко суха мента.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар