Аджем пилаф

НикиНики
Мастър Шеф
7015k2k2k2
Аджем пилаф
Снимка: Ники
1 / 2
01/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме с черен пипер и сол, омесваме и правим малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно.

Фидето запичаме в сух тиган до кафеникав цвят. Ориза и пилафа почистваме и измиваме.

В тенджера си запържваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме доматеното пюре, наливаме вода. Прибавяме ориза, пилафа и фидето.

Овкусяваме с подправките. Щом водата заври, добавяме и кюфтенцата.

Готвим аджем пилафа на тих огън до готовност при често бъркане, да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: