Аджем пилаф

НикиНики
Гуру
7726k3k4k3
Аджем пилаф
Снимка: Ники
1 / 2
01/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата овкусяваме с черен пипер и сол, омесваме и правим малки кюфтенца. Овалваме ги в брашно.

Фидето запичаме в сух тиган до кафеникав цвят. Ориза и пилафа почистваме и измиваме.

В тенджера си запържваме нарязаните на ситно лук и чесън, добавяме доматеното пюре, наливаме вода. Прибавяме ориза, пилафа и фидето.

Овкусяваме с подправките. Щом водата заври, добавяме и кюфтенцата.

Готвим аджем пилафа на тих огън до готовност при често бъркане, да не загори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: