Чуден вит тутманик със сирене и спанак
Neobična uvijena penjurlija sa sirom i spanaćem
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Чуден вит тутманик със сирене и спанак

Чуден вит тутманик със сирене и спанак

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5186k1k2k
Чуден вит тутманик със сирене и спанак
Снимка: Ivi Vacca
1 / 4
30/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"По-добро представяне за чудния вит тутманик няма накъде, не забравяме и вкусната плънка от спанак и сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тази рецепта беше импулсивна. Просто съчетах от множество рецепти с тесто и спанак един вит тутманик със спанак.

Заслужава си да опитате!

Пресявате брашното в купа.

Оставете си около 100 грама на една страна, ако е необходимо при месенето в зависимост от брашното, което използвате и количеството течност. Трябва да внимаваме, да не забравяме, че брашно се добавя към лепкавото тесто, но течност не можем да добавим към прекалено твърдото тесто.

Към брашното добавете солта и разбърквате да се смесят.

Направете си кладенче.

Разтворете маята в топлото мляко и изсипете в кладенчето. Добавете съвсем малко от брашното към маята. Завийте купата с чиста кухненска кърпа и поставете във фурната на 50 градуса на отворена вратата. Така ще втаса маята за около 10 минути.

Разбъркайте останалото прясно мляко с двете яйца и белтъка от третото яйце. Добавете 50 мл олио и разбийте леко да се смесят.

Започнете да разбърквате маята с дървена лъжица и да добавяте на тънка струйка яйчената смес, като едновременно с това смесвате по малко от брашното.

Така разбърквате до усвояване на цялата яйчена смес.

Добавяйте и брашно до пълното му усвояване и получаване на топка от тесто.

Продължете да месите на ръка и да добавяте още брашно до получаването на нелепнещо, но меко тесто.

Покрийте тестото нашия пухкав тутманик с кърпа и оставете във фурната на отворена врата, на 50 градуса за около 30 минути, да удвои обема си.

Докато тестото втасва, измийте спанака, отцедете го и го нарежете на едро.

В тенджерка загрейте около 2 с.л. олио и задушете спанака за кратко, докато омекне.

Отделете на една страна да изстине и го смесете с натрошеното сирене. Разточете втасалото тесто на една кора с размер 50 х 40 см.

Намазвате с останалото олио и със спаначената смес, като оставяте от всички страни около 2 см свободни от плънка.

Разрежете от двете страни рулото и навийте леко по дължината.

Поставете в тавичка, застлана с хартия. Тук можете да решите да оставите да втаса още един път или да изпечете веднага и двата варианта са успешни в рецептата ми.

Намажете с разбития жълтък и сложете чудния вит тутманик със сирене и спанак във фурната да се изпече на 175 градуса.

Да вие сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: