Начин на приготвяне
С остър нож внимателно направете свинските ребра на порции.
Загрейте в тенджера олио и ги запържете за минута-две. Извадете ги настрани.
В същата мазнина задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук, морков и целината.
Чушките също почистете и нарежете на тънки линийки. Добавете и тях в тенджерата. Разбъркайте. Ако усетите, че загаря, налейте малко вряла вода.
Щом зеленчуците омекнат, връщаме към тях и месото. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме и чубрицата за аромат. Доливаме още малко вода.
Покриваме гювеча със свинско с капак и оставяме на тих огън за половин час.
Щом месото е добре сготвено, изсипваме ястието в тавичка, добавяме изчистената бамя и нарязаните на ситно домати от консерва.
Запичаме гювеча със свински ребра, картофи и бамя за още половин час в фурната на 200 градуса.
Коментари