Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Гювеч със свински ребра, картофи и бамя

Гювеч със свински ребра, картофи и бамя

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k2k4
Гювеч със свински ребра, картофи и бамя
Снимка: Аника Войт
1 / 2
31/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Като знаете какво се крие под капака на гювеча със свински ребра, нямате търпение да го повдигнете, нали"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • чушки - 2 бр. /1 червена и 1 зелена/
  • бамя - 1 кг
  • олио - 50 мл
  • домати - 100 г консервирани
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С остър нож внимателно направете свинските ребра на порции.

Загрейте в тенджера олио и ги запържете за минута-две. Извадете ги настрани.

В същата мазнина задушете предварително почистени и нарязани на ситно лук, морков и целината.

Чушките също почистете и нарежете на тънки линийки. Добавете и тях в тенджерата. Разбъркайте. Ако усетите, че загаря, налейте малко вряла вода.

Щом зеленчуците омекнат, връщаме към тях и месото. Подправяме със сол, черен и червен пипер. Добавяме и чубрицата за аромат. Доливаме още малко вода.

Покриваме гювеча със свинско с капак и оставяме на тих огън за половин час.

Щом месото е добре сготвено, изсипваме ястието в тавичка, добавяме изчистената бамя и нарязаните на ситно домати от консерва.

Запичаме гювеча със свински ребра, картофи и бамя за още половин час в фурната на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мастър шеф, де ги картофите в целия филм? Само в заглавието?
03.02.2024 17:57