gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пуешко месо»Пуешко бутче с бира на фурна

Пуешко бутче с бира на фурна

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
4775k1k1k
Пуешко бутче с бира на фурна
Снимка: Ivi Vacca
1 / 3
01/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции2
"Бирата доста добре се връзва както за марината на пуешките бутчета, така и като напитка, която да пийвате по време на самата вечеря с това месо на фурна"

Необходими Продукти

  • пуешко бутче - 1 бр. или два около (800 - 900 г)
  • чесън - 1 скилидка
  • розмарин - 1 стрък
  • мащерка - 2 стръка
  • дафинов лист - 1 бр.
  • лимонова кора
  • бира - 120 мл
  • зехтин - екстра върджин
  • сол
  • лют червен пипер
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуешкото бутче от перата. С остър нож направете не много дълбоки разрези, да отрежете малко от кожата и част от месото.

Нарежете на ситно чесъна с розмарин, добавете листенцата мащерка, черен пипер и малко настъргана лимонова кора.

Поръсете повърхността на бутчето с нарязани билки като разнесете по цялото бутче и под част от кожата .

Поставете ги в съд, подходящ за хладилник, намажете бутчето с масло и покрийте със стреч фолио. Оставете го да почива в хладилника поне 4-6 часа или дори по-добре през нощта.

Когато е добре овкусено, прехвърлете го в съд за печене.

Поръсете черен пипер, добавете сол и лют червен пипер, пресния розмарин и мащерка клонче, малко екстра върджин зехтин, дафинов лист и бира на дъното

Обелете морковите и ги подредете около маринованите пуешки бутчета. Тук е моментът, ако желаете, да добавите и картофки!

Покрийте съда с алуминиево фолио и направете няколко малки дупки, за да предотвратите готвене на пара. Трябва да се запече под фолиото, не да се задушава.

Поставете в гореща фурна на 180 градуса за 60-70 минути. Обърнете и подправете бутчетата със соса от готвенето поне 2-3 пъти по време на печенето.

Отстранете алуминиевото фолио и увеличете температурата на фурната до 200 °. Продължете да готвите още 30 минути, докато пуешката кожа придобие приятен тъмно златист цвят. Продължете да поливате със соса от време на време.

Оставете да почине във фурната с отворена врата за 10 минути, след което го нарежете. Поднесете пуешкото бутче с бира на фурна с печените моркови, задушени броколи, брюкселско зеле или зелена салата.

Разбира се може и с печени картофки както ви е вкусно. Насладете се !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: