Ризото със зеленчуци Класика
gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ризото със зеленчуци Класика

Ризото със зеленчуци Класика

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39421125187
Ризото със зеленчуци Класика
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 3
03/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Невероятно вкусно класическо ризото, което е на почти във всеки дом, убедени сме в това"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, морковите и чушките на ситно.

В тиган сипваме 1 с.л. олио и 40 г краве масло

Запържваме лука и след като омекне, добавяме и другите зеленчуци.

След като всички зеленчуци омекнат, добавяме ориза и пържим, докато стане прозрачен.

Добавяме бялото вино и бъркаме, докато се изпари. Разтваряме бульона в топла вода и половината добавяме към ориза. Трябва ви бульон достатъчно, за да покрие ориза два пъти.

Намаляваме котлона на по-ниска степен. Овкусяваме с черен пипер и сол.

Варим и през цялото време бъркаме, докато водата се изпари. След това добавяме още веднъж от бульона и отново бъркаме, докато се изпари водата.

Ризотото е готово, когато оризът омекне и сместа стане кремава.

Може да сервирате с настърган пармезан или магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: