Начин на приготвяне
Измивам и нарязвам гъбите на шайби.
Измивам и начуквам пържолите.
На дъното на тавата, в която ще готвя, размазвам маслото.
След това в тавата наливам бирата, водата, подправките и ги разбъркам, за да се смесят.
Добавяме пържолите и върху тях гъбите (без да се бърка вече).
Слагам капака/фолиото (аз готвих в тава с йенски капак, но и с фолио става) и пекох на 250 градуса 1:00 час.
След това изваждам от фурната и отделям гъбите и сока в отделен съд, а пържолите връщам във фурната (без капак/фолио), за да се запекат за 10 мин.
През това време слагам на котлона гъбите и сока и когато заврат, добавям 2 с.л. брашно, за да се сгъсти като сос. Сгъстявам до желаната гъстота.
Накрая изваждам запечените пържоли и ги заливам с гъбения сос.
Лесни и вкусни свински котлети с гъбен сос за повод и без повод.