Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Патешко месо»Гювеч»Патешки бутчета с картофи в гювеч

Патешки бутчета с картофи в гювеч

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Патешки бутчета с картофи в гювеч
Снимка: AneliaStefanova
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • патешки бутчета - 1 кг
  • картофи - 800 г
  • доматен сос - 500 мл
  • чесън - 1 глава
  • лук - 2 глави
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Два-три часа предварително мариноваме патешките бутчета, като ги овалваме в подправките.

Обелваме и нарязваме картофите на едро. Чесъна разделяме на скилидки.

Лукът режем на едро.

На дъното на гювеча подреждаме патешките бутчета. Върху тях слагаме лука и чесъна, най -отгоре слагаме картофите.

Поливаме с доматен сос и около 200 мл вода.

Слагаме гювеча в студена фурна и печем три часа на 150 градуса.

След толкова часа във фурната месото се разпада от кокала и патешките бутчета с картофи в гювеч се топи в устата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: