gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ризото»Ориз Арборио с пиле и гъби

Ориз Арборио с пиле и гъби

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
5823k2k9792
Ориз Арборио с пиле и гъби
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
07/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме пилето в тенджера, заливаме го с водата и варим около 1 час.

Изваждаме пилето, обезкостяваме го и нарязваме само месото на малки късчета.

Бульона прецеждаме и към него добавяме солта, лимоновия сок, розмарина, черния пипер, куркумата и кърито.

Загряваме тефлонова тенджера на котлона и в нея сипваме шарлана.

Сипваме в него лука, който предварително сме нарязали на дребно. Пържим 1-2 минути и добавяме месото.

Нарязваме гъбите на дребно и сипваме и тях в тенджерата. Пържим 5-6 минути и добявяме ориза, разбъркваме и след 2-3 минути добавяме виното, а след това и бульона.

Разбъркваме, намаляваме котлона на средна температура и покриваме тенджерата с капака.

Готвим ориза с пиле 35 минути и изключваме котлона.

Оставяме ориза Арборио с пиле и гъби така за 15 минути.

След това сервираме ризотото.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: