Канелени ябълкови понички
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Понички»Канелени ябълкови понички

Канелени ябълкови понички

Теодора ТодороваТеодора Тодорова
Чирак
39419125173
Канелени ябълкови понички
Снимка: Теодора Тодорова
1 / 4
10/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции17
"Абсолютно невероятни ябълкови понички с канела, които просто трябва да се опитат, защото не могат да се опишат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно голяма купа смесваме брашното, захарта, солта, бакпулвера и канелата.

В друга купа разбиваме яйцето и прибавяме прясното мляко.

Смесваме сухите и мокрите съставки заедно и бъркаме до получаване на гъста и гладка смес.

Издълбаваме вътрешността на ябълките и ги режем на кръгчета.

Всяко ябълково резенче потапяме в сместа и пържим ароматните понички в загрято олио до златисто.

Изваждаме всяка от ябълковите понички върху кухненска хартия, за да попие малко от мазнината, и след това овалваме в захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: