Домашни крекери със семена
Domaći krekeri sa semenkama
gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Домашни крекери със семена

Домашни крекери със семена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k30k15k12k11
Домашни крекери със семена
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
10/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Здравословни домашни крекери със семена, когато ви се прииска да хапнете нещичко, нека е това"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в блендер семената от чия, елда, лен, киноа, както и просото. Включете на максимални обороти, за да се смелят възможно най-фино.

Прехвърлете в купа, сложете солта, сусама и водата и разбъркайте до образуване на гъста паста. Ако е нужно си добавете малко пълнозърнесто или друг вид брашно, за да успеете да постигнете консистенция на лесно за оформяне и измесване пълнозърнесто тесто.

При всички положения то ще лепне леко, затова не се тревожете.

Разстелете върху равна повърхност пласт прозрачно домакинско фолио и сложете тестото върху него. Отгоре покрийте със същия по големина пласт от фолиото и минавайте с точилка, докато изтъните и разточите на кора с дебелина 1-2 мм.

Махнете горния пласт прозрачно фолио и изрежете крекери с кръгла форма - гладка или накъдрена.

Съберете изрезките, разточете ги по същия начин до изчерпване на тестото.

Подредете пълнозърнестите крекери в тава, покрита с хартия за печене, и пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 8-10 минути. Наглеждайте ги, за да не загорят. Затова е важно да са с еднаква дебелина и фурната ви да пече равномерно.

Когато започнат да добиват лек загар, са готови. Само добре изпечените крекери стават истински хрупкави.

Някои от тях може да ви се издуят като балончета, което ги прави още по- интересни и изкусителни.

Оставете да изстинат и поднесете с любимата Ви разядка, солен мус или дип.

Добър апетит с тези здравословни, вкусни и хрупкави домашни крекери от семена!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: