Постен грах в тенджера под налягане
gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постен грах в тенджера под налягане

Постен грах в тенджера под налягане

Постен грах в тенджера под налягане
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Ако имате тенджера под налягане, не пропускайте да приготвите тази обичана гозба - постен грах"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тенджерата под налягане с 2 с.л олио.

Задушете лука и моркова, нарязани на дребно.

Добавете картофите на едри парчета, а след няколко минути - и замразения грах. Изчакайте да омекне.

Сложете червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте и налейте вода. Добавете подправките и чесъна (без копъра).

Затворете капака и изчакайте да се вдигне налягането.

Варете граха яхния 15 минути и изключете.

Освободете парата и отворете капака.

Поръсете с копър и сервирайте постен грах в тенджера под налягане.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: