Бъркана содена питка със сирене и кашкавалена коричка

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
368
3k
2k
1k
5
11/11/2020
"Бърканата содена питка я приготвяме за събуждане сутрин - ароматна, вкусна, супер питка"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 455
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за няколко минути сместа да шупне.

Нарежете кашкавала на дребни парчета, а сиренето натрошете.

Към киселото мляко прибавете яйцето, солта, захарта, олиото и сиренето. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, бъркайки с дървена лъжица. Получената смес е гъста и много лепкава.

Застелете тава 26 см с хартия за печене и прехвърлете тестото. С помощта на лъжица или с влажни ръце оформете содената питка.

Отгоре поръсете с нарязания кашкавал и парченца масло.

Оставете бърканата питка за 10-15 минути да престои, а през това време загрейте фурната.

Сложете бърканата содена питка със сирене и кашкавалена коричка да се пече на 180 градуса за 35-40 минути. докато хубаво се зачерви.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар