Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена Питка»Бъркана содена питка със сирене

Бъркана содена питка със сирене

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Бъркана содена питка със сирене6 / 6
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Бърканата содена питка я приготвяме за събуждане сутрин - ароматна, вкусна, супер питка"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л
  • захар - 1 щипка
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • краве масло - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него содата. Разбъркайте и оставете за няколко минути сместа да шупне.

Нарежете кашкавала на дребни парчета, а сиренето натрошете.

Към киселото мляко прибавете яйцето, солта, захарта, олиото и сиренето. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното и го добавете на части към сместа, бъркайки с дървена лъжица. Получената смес е гъста и много лепкава.

Застелете тава 26 см с хартия за печене и прехвърлете тестото. С помощта на лъжица или с влажни ръце оформете содената питка.

Отгоре поръсете с нарязания кашкавал и парченца масло.

Оставете бърканата питка за 10-15 минути да престои, а през това време загрейте фурната.

Сложете бърканата содена питка със сирене и кашкавалена коричка да се пече на 180 градуса за 35-40 минути. докато хубаво се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: