gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Пукани чушки рибки

Пукани чушки рибки

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493943k
14/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
55 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
70 мин.
"Класическо предложение за ценители, които не се притесняват да похапват лютичко!"

Необходими Продукти

  • чушки - 3 кг люти, рибки
  • оцет - 700 мл
  • вода 1.5 л
  • сол - 150 г
  • захар - 70 г
  • олио - 150 мл
  • копър - 5 връзки
  • чесън - 3 - 4 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво измийте чушлетата, изрежете дръжките им и ги изпечете. Докато пукате рибките смесете продуктите за маринатата и ги кипнете. Оставете сместа да поври 4-5 минути на тих огън, след което свалете от котлона.

Пуканите чушлета се накисват в топлата марината и се оставя да престоят поне 10 минути. Маринованите чушки се подреждан в буркани, между отделните редове се слагат ситно нарязани копър и магданоз

Заливат се с остатъка от маринатата, затварят се и се съхраняват на хладно. По желание може да ги стерилизирате за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка: