Пълнени чушки със зеленчуци и сос

07/10/2013
Antoaneta
отAntoanetaНовак1
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4-5 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 595
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В нагорещена мазнина запържваме лука до достигане на златист цвят, изсипваме зеленчуковия микс, нарязания патладжан и магданоза, като бъркаме постоянно да не загори. Добавяме подправките (няма значение реда, по който ще се сложат).

Слагаме съвсем малко вода - около 1 ч.ч. и оставяме да се задушават. През останалото време приготвяме чушките, като ги измиваме и премахваме дръжките. Изваждаме зеленчуците и даваме ред на тигана, като в гореща мазнина отново слагаме да се изпържат чушките.

След като са готови, изчакваме да изстинат, обелваме ги и ги пълним със зеленчуковата смес след което слагаме в нагрята фурна за около 5-10 минути.

За соса:
Разбъркваме добре млякото, настъргваме чесъна на рендето, слагаме копъра (пресен или насипен), солта, олиото и разбъркваме добре.

След като всичко е готово, сервирайте чушките залети със соса.

Бон Апети:)подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Ivan Lazarov
Ivan Lazarov
08.10.2013 12:06
нагорещена мазнина запържваме лука до достигане на златист цвят, изсипваме зеленчуковия микс, нарязания патладжан и магданоза, като бъркаме постоянно да не загори. Добавяме подправките (няма значение реда, по който ще се сложат).
0
0
Inna Bariakova
Inna Bariakova
08.10.2013 10:49
много обичам пълнени чушки и си ги хапвам с мерак :)
0
0
Росица Стоянова
Супер са :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв