gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от хинап

Конфитюр от хинап

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9495205k
Конфитюр от хинап1 / 2
01/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
390 мин.
"Ето ви хинап, ето ви рецепта - да видим можете ли да направите толкова вкусен конфитюр,колкото нашия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте плодовете. Махнете костилките и ги разполовете. Залейте захарта с 4-5 ч.ч. вода и варете на слаб огън до пълното разтваряне на захарта и получаването на захарен сироп.

Залейте плодовете с половината от сиропа и варете на тих огън около 1 час. Оставете отварата да престои поне 6-8 часа, след което добавете и останалия сироп и варете до желаната гъстота.

Налейте готовия сироп в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка: