Пържен праз

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9493442k
Пържен праз1 / 4
02/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене10 мин.
Общо20 мин.
Порции4
"Вкусотия, с която баба често ни гощаваше"

Необходими Продукти

  • праз - 4 стръка
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно почистете праза. Махнете най-горните листа. Срежете до на две по дължина, а после и на ситни получкръгчета. Посолете го и го намачкайте с ръка.

Загрейте олиото. Добавете праза и пържете 7-8 минути на силен огън до омекването му. Поръсете с черен пипер на вкус и поднесете с гарнитура сварен ориз, пържени картофи или туршия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: