Начин на приготвяне
Добре е да си изпечете тиквата предният ден, да изстине и стегне добре в хладилника. Също е хубаво да ароматизирате кварка, поне половин час преди печене с настърганите портокалови кори.
Уверявам ви, че има голяма разлика във вкуса на чийзкейк, когато тиквата е печена и се усеща лек карамелен вкус от печенето.
Разбира се ако нямате време сварете тиквата.Насладете се на рецептата! Оставете маслото да омекне при стайна температура, нарязано на малки парченца.
Нарязвате на ситно бисквитите и орехите в миксер и ги добавяте към маслото и кокосовите стърготини, като ги смесвате добре с шпатулата.
Застелете дъното на тава с падащо дъно с диаметър 22 см с хартия за печене и намажете и набрашнете стените или продълговата 22 см на около 18х19см.
Изсипете приготвената смес в дъното на формата и я уплътнете с гърба на лъжица.
В купа разбийте жълтъците със захарта, добавете нишестето по малко, добавете кварка, настърганата кора от портокал и канелата или рома. Разбърквайки с ръчна бъркалка, добавете тиквеното пюре и разбъркайте.
Отделно разбийте белтъците с електрическа бъркалка, докато получите много твърда консистенция и ги разбъркайте в сместа с тиквата внимателно, като разбърквате бавно с шпатулата, отдолу нагоре.
Прехвърлете сместа във формата със бисквитките и поставете в предварително загрята фурна на 160 градуса (статична функция) за около час.
Оставете чийзкейка да се охлади напълно, преди да го извадите от формата, след това го прехвърлете в чиния за сервиране и декорирайте с шоколад.
Заливка: Разтопете шоколада с чаена лъжичка кокосово масло в микровълновата фурна на ниска мощност или на водна баня.
С лъжица вземете малко шоколад и го пуснете върху тортата, като движите ръката си напред-назад, докато създадете повече или по-малко успоредни линии. Насладете се на този Тиквен чийзкейк с кокосово-бисквитен блат и кварк!
Коментари