gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен кекс с локум

Маслен кекс с локум

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k18k3k23k22
Маслен кекс с локум
Снимка: Мария Симова
1 / 4
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Маслен кекс с локум, чийто аромат приканва всеки да си вземе по-голямо парче"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте с миксер яйцата и захарта. Прибавете към тях разтопеното и охладено масло на тънка струя при непрекъснато бъркане.

Добавете киселото мляко и предварително смесените пресято брашно с бакпулвера, разбъркайте с шпатула до еднородна и гладка смес.

Сипете сместа в намаслена форма за кекс и я заравнете. Нарежете локума на по-малки парчета и ги забодете в сместа.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете кекса за около 40 минути, да суха клечка.

Много мек и сочен кекс с локум!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: