Соленки 1:1:1
Slani štapići 1:1:1

Соленки 1:1:1

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k7k1
Соленки 1:1:1
Снимка: marcheva14
1 / 3
16/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Ще познаете вкуса на тези соленки и вероятно ще се потопите в мили спомени от детството си"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г универсално
  • краве масло - 250 г на стайна температура
  • халуми - 250 г сирене
  • сол - 1 1/2 ч.л.
  • яйца - за намазване
  • маково семе - за поръсване
  • сусам - за поръсваме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За уточнение, може да се ползва спокойно краве сирене, но тъй като аз обичам да работя някои рецепти, които са подходящи, избирам сирене Халуми, затова и солта е малко повече, защото то по принцип е почти безвкусно, ако не е подложено на топлинна обработка на тиган. Моето беше с пикантни подправки и затова добавих малко повече сол, всичко е въпрос на вкус, усещане и избор.

В купа се изсипва брашното, маслото на кубчета и настърганото сирене. Размесва се добре, докато се оформи тесто. Не се добавя повече брашно. Изважда се от купата, завива се във фолио и се оставя в хладилник за около 30-40 минути.

Охладеното тесто се дели на две части за удобство, като едната част отново се прибира в хладилник. Разточва се върху малко брашно с дебелина около 3-4 мм. Изравняват се страните да се получи правоъгълник. Разрязва се на ленти с ширина около 1.5 см. Нарязват се на желана дължина.

Подреждат се в тава върху хартия за печене. По този начин се разточва и останалото парче тесто.

Соленките се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам и маково семе. Може да се ползва ким - всичко е въпрос на избор.

Тези соленки със сирене се пекат в затоплена на 180 градуса фурна за около 15 минути - до златисто.

Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят напълно в тавата, защото те са силно чупливи, заради това че са маслени.

Тези соленки 1:1:1 са познат и любим традиционен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: