Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Еклери Гъби с два вида крем

Еклери Гъби с два вида крем

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Еклери Гъби с два вида крем4 / 4
16/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Десерт за специални гости - еклери гъби с вкусен пълнеж от цели два вида крем"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • краве масло - 65 г
  • захар - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • брашно - 2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • за шоколадовия крем
  • сметана - 250 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • течен шоколад - 200 г
  • краве масло - 60 г меко
  • за крем Пастичера
  • прясно мляко - 500 мл + 50 мл
  • захар - 120 г
  • ванилова захар - 10 г
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • царевично нишесте - 50 г
  • за поръсване
  • пудра захар
  • какао
  • боя - 1 червена сладкарска /по желание/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера смесваме 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. вода, 65 г краве масло, 1 с.л. захар и щипка сол. Оставяме да заври.

Махаме от котлона и прибавяме 2 ч.ч. брашно. Разбъркваме хубаво и връщаме пак на котлона за 2-3 минути, като бъркаме непрекъснато, докато сместа започне да се отделя от стените на съда.

Оставяме малко да изстине и добавяме едно по едно 6 яйца. След всяко яйце разбъркваме добре пареното тесто.

В тава с хартия за печене правим формичките. Едните кръгли, другите продълговати. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

Преди да ги извадим от фурната, ги оставяме 5 минути вътре на леко отворена врата. След като изстинат, се пълнят с крем.

За гъбите - шоколадов крем:

В купа разбиваме сметаната (над 32% масленост) до полусгъстяване. Добавяме последователно брашното, течния шоколад и мекото масло. Разбиваме до пухкав крем.

За пънчетата - крем Пастичера:

В тенджера на слаб огън загряваме 500 мл прясно мляко, захарта и ваниловата захар.

В купичка разбиваме 2 яйца, 2 жълтъка и 50 г царевично нишесте, разтворено в 50 мл мляко.

На тънка струйка добавяме сместа към горещото мляко, като бъркаме непрекъснато. Варим, докато се сгъсти сладкарският крем.

Кремовете поставяме в пликове (пошове), изрязваме ъгъл и пълним еклерите. На гъбите отдолу се прави отвор, така че да може да се постави пънчето.

Пънчето топим в течен шоколад и поставяме в гъбата. Слагаме ги върху хартия за печене и поръсваме с пудра захар и какао.

Аз направих и червена пудра захар със сладкарска боя.

Презентацията на Еклери Гъби с два вида крем е по ваш избор.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анелия Терзиева
Анелия Терзиева
Много оригинална визия!Поздравления!
18.11.2020 09:15
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Чудесни са!
16.11.2020 15:37
Иивинка
Иивинка
Уникални!
16.11.2020 13:53