gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Пунш»Егног - Яйчен пунш

Егног - Яйчен пунш

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3732k1k2k4
Егног - Яйчен пунш
Снимка: Аника Войт
1 / 4
17/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Яйченият пухкав пунш Егног с бърбън се консумира добре охладен"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме млякото да заври и към него добавяме бърбъна.

С помощта на миксер в отделна купа разбийте жълтъците със захар и сладкарската метана.

Щом сместа на котлона започне да завира, отдръпнете от котлона и започнете да добавяте бавно разбитата яйчена смес.

На финала подправете с ванилията и канелата. Аз лично разбивам още веднъж с миксер, преди да сервирам в чашите.

Пуншът така се получава по-пухкав и празничен.

Яйченият пунш Егног се сервира веднага и се консумира охладена с лед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: