gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Шоколадов пудинг с райска ябълка

Шоколадов пудинг с райска ябълка

Шоколадов пудинг с райска ябълка
Снимка: Кристиан Александров
1 / 4
19/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и в него разбъркваме течния шоколад и захарта. Добавяме ванилията и сметаната.

Разтваряме пудингите на прах във водата и ги сипваме в сместа. Разбъркваме хубаво.

Обелваме райските ябълки, нарязваме ги на парченца и ги подреждаме на дъното на предварително намазана с масло формичка за печене. Отгоре изсипваме внимателно сместа.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Поставяме формичката с пудинга в по-голяма тавичка. Наливаме вода в по-голямата тавичка, за да печем на водна баня.

Печем около 30 минути.

Оставяме готовия шоколадов пудинг да се стегне за една нощ.

Обръщаме шоколадовия пудинг с райска ябълка в чиния и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: