gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Постна празена чорба с булгур и зелев сок

Постна празена чорба с булгур и зелев сок

ЗорицаЗорица
Гуру
1k9k4k9k7
Постна празена чорба с булгур и зелев сок
Снимка: Зорица
1 / 8
20/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Празена чорба с булгур - апетитна, чудесна за пости... и за гости"

Необходими Продукти

  • праз - 3 стръка
  • олио - 1½ к.ч.
  • чесън - 3 скилидки
  • зелев сок - 1.5 л (от киселото зеле)
  • вода - 0.5 л
  • булгур - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 ч.л., ронена
  • мащерка - 2 щипки
  • люти чушки - 5 - 6 бр. сушени
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща тенджера се налива олиото и се добавя ситно нарязаният праз лук и чесън. Щом лукът се задуши и поомекне, се налива разреденият с вода зелев сок.

Щом чорбата заври, се добавят предварително измитият булгур и целите или натрошени сушени люти чушки.

Чорбата се поръсва с ронената чубрица, добавя се мащерката и черният пипер на зърна и се оставя да къкри на умерена температура около 25 минути, като се разбърква от време на време.

Много вкусна и лека празена чорба, подходяща както за постите, така и за разтоварване след обилното хапване по време на празниците.

Постната празена чорба с булгур и зелев сок може да се консумира както гореща, така и студена.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: