Белгийски шоколадов мус
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Белгийски шоколадов мус

Белгийски шоколадов мус

Белгийски шоколадов мус
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 5
21/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции3
"Разтапяме се от удоволствие при вида на белгийския шоколадов мус - и вие, нали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня заедно с маслото. Махнете и оставете в страни да изстине.

Разделете жълтъците със захарта и белтъците със солта в две купи. Разбийте с миксера. Жълтъци до пухкав бял крем и белтъци до меки връхчета.

Настържете кората от портокал. Добавете я в жълтъците заедно с бейлиса. Съединете смесите.

Първо, разбъркайте жълтъците с шоколада, а след това добавяйте на малки количества белтъците. Разбъркайте със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.

Напълнете кухненски пош с накрайник с пухкавия шоколадов мус. Шприцовайте в подходящи чаши и оставете в хладилника за няколко часа.

Извадете и преди да сервирате, поръсете белгийския шоколадов мус с малко настъргана портокалова кора.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: