Бабините курабийки Таралежки
Бабушкино курабье EжикиBabine gurabijice Ježići
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Бабините курабийки Таралежки

Бабините курабийки Таралежки

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k19k21
Бабините курабийки Таралежки
Снимка: Мария Симова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
40
"Винаги имаме скрит запас от бабините таралежки във фурната - една след друга тавите се пекат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете и разбъркайте добре яйцата, захарта, олиото, настърганата портокалова кора и киселото мляко. Прибавете пресятото брашно заедно с бакпулвера и замесете меко тесто за курабийки.

От тестото оформете топчета, които да са с големината на голям орех. Всяко топче потапяте в смелите орехи и подреждате в тава, постлана с хартия за печене на разстояние едно от друго.

Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете домашните курабийки за около 15-20 минути, до златист цвят.

Невероятно бързи, пухкави и много вкусни бабини курабийки Таралежки от моето детство!

Страхотни сладки с орехи!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: