Ръжено хлебче с овесено брашно
Ražani hlepčić sa ovsenim brašnom
gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Ръжено хлебче с овесено брашно

Ръжено хлебче с овесено брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
5493k2k2k7
Ръжено хлебче с овесено брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
22/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Надяваме се, че не сте забравили да направите домашен ръжен хляб за днешния ден"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Ръжено хлебче с овесено брашно, което ще промени представите ви за домашен хляб.

Овесеното брашно се развива много добре с ръженото брашно до получаване на хомогенна смес.

Прибавя се солта и се разбърква много добре.

Медът се прибавя в хладката вода и се разбърква до пълното разтваряне.

Във водата се прибавя зехтин.

Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавят към водата.

Разбърква се много добре.

В брашното се прави кладенче.

Водата се прибавя постепенно в брашното при продължително бъркане.

Замесва се средно меко тесто за ръжен хляб.

Първоначално се разбърква с дървена лъжица, след това с ръце.

Тестото се оставя да си почине 30 мин., след което се слага в предварително намазана със зехтин и брашно тава.

Печем полезното хлебче 60 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: