
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
24/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"Крехки свински гърди, приготвени на фурна - вкусни до безобразие, особено ако бъдат поднесени с подходяща гарнитура"
- свински гърди - 1 кг
- чесън - 2 скилидки
- мащерка
- черен пипер
- червен пипер
- сол
- краве масло - 40 г
- бира - 100 мл
- вода - 100 мл
* мерки и количестваНачин на приготвяне
За това свинско печено гърдите се измиват и отцеждат. Поставят се в тавичка.
Овкусяват се с подправките. Поливат се с разтопеното краве масло.
Налива се бирата и водата в тавичката.
Покриват се с фолиото и се пекат 2 часа на 180°C цели свински гърди на фурна.