Ризото с гъби Шийтаке

Ризото с гъби Шийтаке

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
714
6k
2k
2k
7
25/11/2020
"Страхотно ризото с гъби - задължително консумирайте с чаша хубаво бяло вино и любим човек!"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
23 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 834
  • Преглеждания за месеца81
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена23

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на дребно и задушава в тенджерка със сгорещен зехтин и краве масло.

Когато лукът промени цвета си, се добавят почистените и нарязани на ивички гъби Шийтаке. Лукът и гъбите се разбъркват периодично и след като омекнат, се прибавя оризът.

Температурата на котлона се намалява и с лед кратко запържване в тенджерата се налива малко качествено бяло вино.

Когато виното се изпари, започва да се добавя по един черпак зеленчуков бульон.

Ризотото се бърка непрекъснато, като щом се усвои бульонът, се добавя нов черпак от него и така до изчерпването му. Бавното готвене прави ориза кремообразен.

Накрая, когато е готов, се поръсва със сол на вкус, прясно смлян черен пипер и подправките за ризото.

Готовото ризото с гъби Шийтаке се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен магданоз и настърган пармезан.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар