Нежни грис пастички
Nežni kolači sa grizom

Нежни грис пастички

Нежни грис пастички
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
26/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Грис пастички, в които всеки иска да забоде виличка - и как няма, само ги вижте"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 150 г
  • захар - 150 г
  • грис - 1 с.л.
  • за кремa
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • маскарпоне - 2 с.л.
  • пудра захар - 1 с.л.
  • какао - 1 с.л. 100 %
  • мармалад - от сливи
  • какао - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За Нежни грис пастички първо разделете белтъци от жълтъци. Сложете ги в две купи. Жълтъците разбийте с 1/4 от захарта до пухкав бял крем. Белтъците разбийте с останалата захар до твърди връхчета. Съединете двете смеси и добавете пресятото брашно и гриса на малки количества.

Разбъркайте с леки, въртеливи движения. Изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Извадете и оставете да се охлади. Разрежете на две. Намажете едната част с мармалада от сливи, а с другата затворете.

Разбийте сметаната със захарта и малко преди да изключите, добавете какаото и маскарпонето.

Шприцовайте розички отгоре и поръсете с какао преди да сервирате готовите пастички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: