gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета с наденица

Гювечета с наденица

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9483241k
Гювечета с наденица1 / 3
03/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете за кратко предварително нарязаната на колелца наденица.

Картофите се обелват и нарязват на тънки полумесеци. Разпределят се по дъното на гювечетата (6 на брой), отгоре се покриват със запържената наденица. Сипва се и по малко от олиото, в което е пържена. Във всяко гювече се налива по 1 к.ч. вода и се слага във фурната да се пече на 220 градуса.

Печете гювечетата около 15 минути, извадете ги и добавете по 2 с.л. домати във всяко. Овкусете със сол и чубрица. Допечете още 5 минути, сложете отгоре по 1 яйце и печете до готовност на яйцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка: