Двойно шоколадово парфе
Dupli čokoladni parfe
gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Парфе»Двойно шоколадово парфе

Двойно шоколадово парфе

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
6103k2k2k2
Двойно шоколадово парфе
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
29/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене12 мин.
Общо42 мин.
Порции4
"Ако обичате шоколад и парфе, просто ги обединете и си хапнете двойно шоколадово парфе"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • течен шоколад - 1 с.л.
  • какао - 1/2 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За парфето
  • заквасена сметана - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • шоколад - 2 с.л. течен
  • желатин - 2 пакетчета
  • вода - 2 с.л.
  • За украса
  • топинг шоколад - на вкус
  • шоколадови пръчици - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата, захарта и течния шоколад.

Добавяме брашното, бакпулвера, ванилията и какаото. Продължаваме да разбиваме до хомогенност.

Изсипваме сместа за този уникален десерт в малка кръгла тавичка, покрита с хартия за печене.

Печем на 200 градуса 12 минути. Оставяме блата да се охлади и отстраняваме хартията.

Изравняваме блата с големина на тавичка с отделящо се дъно и го поставяме вътре.

Смесваме заквасената сметана, пудрата захар и шоколада. Добавяме киселото мляко и разбъркваме хубаво.

Разтваряме желатина във водата, за да набъбне, загряваме го за кратко, за да се разтопи, и го наливаме в сместа.

Разбъркваме и изсипваме върху блата. Заравняваме и прибираме в хладилника за 10-12 часа.

Изваждаме внимателно парфето от формата.

Нарязваме двойно шоколадовото парфе на парчета и украсяваме с топинг шоколад и шоколадови пръчици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: