Ориз с праз и гъби

Мария БожиловаМария Божилова
Иноватор
308
1k
947
321
4
30/11/2020
"Направихме цяла тава ориз с праз и гъби - не ни остава нищо друго освен да сервираме и да пожелаем добър апетит"
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 088
  • Преглеждания за месеца245
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се почиства и измива много добре за този ориз с праз и гъби.

Нарязва се на ситно и се слага в тавата, в която ще се пече.

Залива се със зехтин и вода.

Слага се във фурната, да се задуши до омекване.

Гъбите се почистват и измиват много добре.

Нарязват се на едро и се прибавят към праза.

Вода не се прибавя.

Задушава се във фурната до омекване на гъбите.

Оризът се измива много добре до бистра вода.

Прибавя се към задушените зеленчуци като се разбърква се добре.

Прибавя се джоджен, черен пипер, сол и 6 ч.ч. топла вода.

Разбърква се много добре.

Оризът с гъби се пече 60 мин на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар