Начин на приготвяне
В купа разбиваме маслото и захарта до пухкав крем. Добавяме яйцата и разбиваме още 1-2 минути.
Сипваме заквасената сметана, брашното, бакпулвера, канелата, какаото и карамфила. Разбъркваме хубаво и изсипваме в покрита с хартия за печене форма.
Печем на 180 градуса 25 минути.
Междувременно нарязваме дюлите на малки парчета и ги сипваме в тефлонова тава. Печем ги до омекване и ги поръсваме с пудрата захар.
Изваждаме готовия блат от формата и го поставяме в голяма чиния.
Смесваме йогурта, бурбонската ванилова захар и пудрата захар и разпределяме отгоре върху блата.
Отгоре подреждаме изпечените дюли.
Нашият вкусен сочен сладкиш с печени дюли е готов.