Добруджански тутманик с праз и мас

НикиНики
Иноватор
316
2k
1k
401
2
01/12/2020
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо395
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме. В купа си слагаме маята заедно с малко хладка вода, захарта, солта и 1 с.л. брашно.

Оставяме на страна да шупне.

В пресятото брашно слагаме двете разбити яйца, разтопената мас и маята.

Започваме да месим тесто, като добавяме хладка вода до получаването на меко тесто.

Оформяме го на топка, намазваме с мазнина и оставяме на топло да втаса.

Щом тестото втаса, разделяме на три топки и разточваме всяка една.

В купа си смесваме сиренето и нарязания на ситно праз.

Всяка кора намзваме с мазнина и част от сиренената плънка.

Навиваме и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втаса.

С другото яйце намазваме тутманика и печем в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Имате уникално вкусен добруджански тутманик с праз и мас.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ники
Ники
01.12.2020 18:02
Таке е :)
1
0
Албена Атанасова
Чудесно допълнение към зимната трапеза!
1
0