Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Добруджански тутманик с праз и сирене

Добруджански тутманик с праз и сирене

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Добруджански тутманик с праз и сирене3 / 3
01/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • мас - 1/2 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • сирене - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме. В купа си слагаме маята заедно с малко хладка вода, захарта, солта и 1 с.л. брашно.

Оставяме на страна да шупне.

В пресятото брашно слагаме двете разбити яйца, разтопената мас и маята.

Започваме да месим тесто, като добавяме хладка вода до получаването на меко тесто.

Оформяме го на топка, намазваме с мазнина и оставяме на топло да втаса.

Щом тестото втаса, разделяме на три топки и разточваме всяка една.

В купа си смесваме сиренето и нарязания на ситно праз.

Всяка кора намзваме с мазнина и част от сиренената плънка.

Навиваме и подреждаме в намазнена тава. Оставяме да втаса.

С другото яйце намазваме тутманика и печем в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Имате уникално вкусен добруджански тутманик с праз и мас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ники
Ники
Таке е :)
01.12.2020 18:02
1
Албена Атанасова
Албена Атанасова
Чудесно допълнение към зимната трапеза!
01.12.2020 17:52
1