Родопска баница с картофи
Rodopska pita sa krompiromFilo Pastry Pie with Potatoes
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Родопска баница с картофи

Родопска баница с картофи

Elena TodorovaElena Todorova
Чирак
9494654k
Родопска баница с картофи1 / 4
05/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Приготвили сме ви една много вкусна и много хранителна родопска баница с картофи - по старинна рецепта!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги оставяме да се охладят. Настъргваме ги на едро ренде и добавяме натрошеното сирене, олиото и черен пипер на вкус. Разбъркваме внимателно продуктите.

Намазняваме дъното на подходяща тава. Отгоре нареждаме две от корите, поръсваме с плънка, покриваме с още една кора и полагаме още един пласт плънка. Повтаряме до изчерпване на продуктите, като завършваме с две кори.

С остър нож нарязваме баницата на ромбове. В дупките поставяме парченца масло. Печем баницата за около 35 минути в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
41
34
20
11
Дай твоята оценка: