gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Дроб Сарма»Пилешка дроб сарма със заливка

Пилешка дроб сарма със заливка

Пилешка дроб сарма със заливка
Снимка: Мари Василева
1 / 2
02/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако пилешките дробчета са замразени, първо ги размразявате, след това ги измивате в цедка под течаща студена вода.

Режете ги на малки парчета, като ако попаднете на жлъчка, внимателно я отстранявате, без да я пукате.

За да махнете останалата кръв, е хубаво да залеете вече почистените дробчета с вода и да ги сложите да кипнат, като когато се появи пяна, с помощта на решетъчна лъжица, започвате да я отделяте. След като завършите този процес на отпенване, прецеждате дробчетата.

Лукът се нарязва на ситно.

В сгорещена мазнина запържвате/задушавате лука, след това прибавяте ориза и бъркате постоянно 3-4 мин с помощта на дървена лъжица.

Когато и оризът се позапържи, изсипвате и дробчетата заедно с джоджена. Отново бъркате 3-4 мин.

В тава (приблизително 20 на 30 см.) изсипвате запържените продукти, добавяте солта и водата и при необходимост покривате с фолио.

Дроб сармата се пече около 45-55 мин (докато оризът поеме водата) на 180°С, като фурната е предварително загрята.

Заливка за дроб сарма

В купа разбивате яйцата и солта, след това добавяте киселото мляко и брашното. Бъркате с помощта на телена бъркалка/вилица, докато не получите еднородна смес.

Когато пилешката дроб сарма се е опекла, отново с помощта на решетъчна лъжица равномерно разпределяте заливката върху нея.

Печете до златист цвят (отнема около 2 мин).

Ако се притеснявате от печенето без фолио, можете да намалите градусите на фурната.

Може да поднесете пилешката дроб сарма със заливка с кисело мляко или айрян.

Приятно готвене и Добър апетит! :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: